فهرست مطالب

ماشین های کشاورزی - سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، نیمسال اول 1391)

نشریه ماشین های کشاورزی
سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، نیمسال اول 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی خسروی، محمدحسین عباسپورفرد، محمدحسین آق خانی صفحه 1
    سرعت پیشروی و لغزش پارامترهای تعیین کننده بازده کششی در تراکتور هستند. اغلب تراکتورهای موجود به دلیل عدم وجود استاندارد در زمینه تجهیز تراکتورها به وسایل اندازه گیری، فاقد ابزاری جهت اندازهگیری و نمایش لغزش و سرعت پیشروی هستند. در این پژوهش سامانهای جهت اندازه گیری توام لغزش و سرعت پیشروی در تراکتورهای دوچرخ محرک طراحی و پس از ساخت، ارزیابی گردید. برای تعیین سرعت پیشروی واقعی و تئوری تراکتور از چهار انکودر چرخان برای اندازه گیری همزمان چرخش چرخ های جلو و عقب تراکتور استفاده شد. برای تعیین لغزش و سرعت پیشروی برنامه ای در یک میکروکنترلر ATmega16PU با استفاده از خروجی انکودرها تدوین گردید، که قادر به نمایش دیجیتالی مقادیر اندازهگیری شده بود. میکروکنترلر به گونه ای برنامهریزی شد که اثر سرش (لغزیدن) چرخ های جلوی تراکتور بر روی مقادیر اندازهگیری شده حذف شود. در مرحله ارزیابی لغزش و سرعت پیشروی اندازهگیری شده بهوسیله سامانه با مقادیر محاسبه شده لغزش و سرعت پیشروی به روش متعارف، مقایسه گردیدند. نتایج ارزیابی سامانه نشان داد که متوسط بیشینه اختلاف بین مقادیر سرعت پیشروی و لغزش اندازهگیری شده توسط سامانه با مقادیر متناظر محاسبه شده به روش متعارف، در همه شرایط ارزیابی (بر روی آسفالت و در مزرعه) به ترتیب برابر با (kmh-1) 2/0 و 4/2 درصد بود. سامانه با تغییرات اندک قابلیت کنترل لغزش در محدوده بیشینه بازده کشش و نصب بر روی انواع تراکتور دوچرخ محرک را دارا می باشد.
  • محمد یونسی الموتی، احمد شریفی صفحه 11
    با استفاده از برنامه عملیات زراعی می توان به میزان قابل توجهی در مصرف سوخت و انرژی صرفه جویی نمود. پیش بینی میزان دقیق سوخت مورد نیاز برای عملیات خاک ورزی مشکل می باشد. تغییرات میزان رطوبت، نوع خاک و عمق شخم مستقیما بر میزان سوخت مصرفی اثر می گذارد. جرم مخصوص ظاهری خاک های کشاورزی به نحوه خاک ورزی، مقدار مواد آلی، عمق شخم و ماشین های مورد استفاده بستگی دارد. لذا در این تحقیق، اثرات چهار نوع وسیله خاک ورزی شامل گاوآهن برگردان دار، دیسک سنگین، گاو آهن قلمی و خاک ورز مرکب (کم خاک ورزی)، بر میزان توان و سوخت مورد نیاز و برخی از خواص فیزیکی خاک از جمله جرم مخصوص ظاهری، سرعت نفوذ نهایی آب در خاک و کربن آلی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که شخم با خاک ورز مرکب نسبت به گاوآهن برگردان دار، سبب افزایش مقدار مواد آلی موجود در خاک، کاهش مصرف سوخت و کاهش توان مورد نیاز برای انجام شخم گردید. بیشترین مصرف سوخت به میزان L.ha-1 03/58، و کمترین میزان L.ha-164/8، به ترتیب مربوط به شخم با گاوآهن برگردان دار و دیسک سنگین بود. میانگین مقادیر کربن آلی خاک برای شخم با گاوآهن برگردان 31/0 درصد، در شخم با خاک ورز مرکب 64/0 درصد، شخم با دیسک سنگین 55/0 درصد و در شخم با گاوآهن قلمی 5/0 درصد بود. اختلاف در مقادیر میانگین کربن آلی در شخم با خاک ورز مرکب و دیسک سنگین، نسبت به گاوآهن برگردان معنی دار بود و هر دو در دو گروه مجزا قرار گرفتند.
  • رضا طباطبایی کلو، علیرضا کلوری، سید جعفر هاشمی، رمضان هادی پور صفحه 19
    میوه سیب در مراحل مختلف برداشت تا عرضه به مشتری در معرض بارهای مختلف قرار می گیرد. کوفتگی به عنوان یکی از معیارهای مهم ارزیابی صدمه وارد شده به سیب همواره مورد توجه محققان بوده است. در این تحقیق برخی از عوامل موثر بر میزان سطح و حجم کوفتگی سیب از جمله ارتفاع سقوط، جنس سطح برخورد و سرعت حرکت خطی سیب بر روی نوار نقاله بررسی شد. تاثیر این عوامل بر کوفتگی سیب رقم «گلدن دلیشز» با استفاده از طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل در سه سطح ارتفاع سقوط (cm10، 20 و 30)، سه سطح سرعت حرکت خطی (m.s-105/0، 1/0 و 15/0) و چهار سطح برخورد (چوبی، فولادی، پلاستیکی وکارتنی) در سه تکرار با مجموع 108 تیمار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر ارتفاع سقوط و جنس سطح برخورد بر روی سطح کوفتگی در سطح 1درصد معنی دار بود در حالی که حجم کوفتگی تنها تحت تاثیر جنس سطح برخورد قرار گرفت (دارای اختلاف معنی دار در سطح 1درصد). آزمون مقایسه میانگین ها نشان داد که تفاوت معنی داری بین سطوح مختلف ارتفاع سقوط بر سطح کوفتگی وجود دارد. بعلاوه، تفاوت بین سطح کارتنی با سطوح فولادی، پلاستیکی و چوبی معنیدار است. از نظر تاثیر جنس سطح برخورد بر حجم کوفتگی، بین سطوح فولادی و چوبی با سطح کارتنی و پلاستیکی تفاوت معنی داری وجود دارد. بنابراین در طراحی سیستم های فراوری سیب بایستی عوامل ارتفاع سقوط و جنس سطح برخورد را مد نظر قرار داد.
  • مرتضی تاکی، یحیی عجب شیرچی، رضا عبدی، محمد اکبرپور صفحه 28
    در این تحقیق کارایی انرژی محصول خیار گلخانه ای در شهرستان شهرضا، با رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از بین 60 گلخانه موجود دراین شهرستان و روستاهای اطراف تعداد 25 واحد که اطلاعات مستند داشتند به طور تصادفی انتخاب شده و جمعآوری داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری انجام گرفت. نتایج نشان داد که نهاده سوخت با 47 درصد بیشترین و آب مصرفی با 2/1 درصد کمترین سهم مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهد. نتایج حاصل از تحلیل پوششی داده های انرژی حاکی از این بود که در مدل بازگشت به مقیاس ثابت، 24 درصد و در مدل بازگشت به مقیاس متغیر، 36 درصد از کل واحدها کارایی 100 درصد داشته و بقیه واحدها به درجات مختلفی ناکارا محسوب می شوند. میانگین کارایی فنی، کارایی فنی خالص و کارایی مقیاس به ترتیب 37/90، 09/95 و 6/94 برآورد شد. همچنین میانگین کارایی فنی واحدهای ناکارا بر اساس مدل بازگشت به مقیاس ثابت 87 درصد محاسبه شد، به این معنا که 13 درصد از کلیه منابع می تواند بهوسیله بالا بردن کارایی این واحدها ذخیره شود. در این تحقیق بیشترین مصرف نادرست انرژی و همچنین بیشترین سهم از کل انرژی ذخیره ای مربوط به نهاده سوخت مصرفی است.
  • داود مومنی، محمدهاشم رحمتی صفحه 38
    دما و رطوبت دو پارامتر مهم و اثرگذار بر رشد کمی و کیفی محصولات گلخانه ای هستند لذا به منظور بررسی اثرات کنترل این دو پارامتر در تولید خیار گلخانه ای در منطقه جیرفت و کهنوج دو واحد گلخانه یکسان با ارتفاع نهایی، طول و عرض هر دهانه به ترتیب 5/3، 40 و 5/5 متر بصورت دوقلو در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج ساخته شد. تمام موارد از لحاظ جنس قطعات سازه، ارتفاع نهایی، ارتفاع تا زیر ناودانی، پوشش گلخانه و موارد زراعی مانند آماده سازی بستر، کاشت، داشت برای دو واحد گلخانه بصورت یکسان انجام گرفت ولی در یکی از گلخانه ها از یک سیستم گرمایشی هوای گرم مجهز به مشعل گازوئیل سوز و سیستم سرمایشی شامل دو فن و یک پد استفاده شد و دیگری فاقد آنها بود. در طول فصل رشد دما و رطوبت داخل و خارج گلخانه ها به همراه عملکرد محصول برای هر دو گلخانه مجهز و عادی ثبت گردید. نتایج نشان داد که تغییرات دمای داخل گلخانه عادی با محیط بیرون هم فاز است و این نکته باعث اثرات سوء هوای سرد محیط آزاد بر تولید می گردد، بطوری که عملکرد محصول و تعداد میوه برداشت شده دو گلخانه عادی و مجهز در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار داشتند. بیشترین عملکرد و تعداد میوه برداشت شده مربوط به گلخانه مجهز بود. بنابراین عدم استفاده از سیستم های گرمایشی در گلخانه های منطقه به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. با توجه به تغییرات رطوبت نسبی در هوای بیرون گلخانه در انتهای دوره، کارایی سیستم خنک کننده پوشال و پنکه پایین بود، بنابراین صرف انرژی برای این نوع سیستم سرمایشی توصیه نمی شود و پیشنهاد می شود با استفاده از تهویه و سایه دهی دمای هوای گلخانه تعدیل و با اوج گرفتن گرمای هوای آزاد ادامه تولید در گلخانه قطع گردد.
  • جعفر حبیبی اصل، الیاس دهقان صفحه 46
    روش کاشت مطلوب روشی است که با استفاده از آن بتوان با کمترین تعداد تردد ماشین ها در روی زمین و صرف کمترین میزان مصرف انرژی و زمان، بذر را به گونه ای در فواصل و عمق مناسب خاک قرار داد که بیشترین تماس را با خاک داشته و بتواند به سرعت جوانه زده و در نهایت گیاهچه ی پایداری ایجاد نماید. لذا در این خصوص پژوهش حاضر طی مدت دو سال 2007 و 2008 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاوور)، در یک خاک رسی- سیلتی به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. کرت های اصلی شامل شش روش کاشت سانتریفوژ (P1)، سانتریفوژ بعلاوه فاروئر (P2)، خطی کار (P3)، خطی کار بعلاوه فاروئر (P4)، پشته کاری سه ردیفه (P5) و پشته کاری چهار ردیفه (P6) بوده و کرت های فرعی نیز شامل چهار تراکم بذر 300، 400،500 و 600 دانه در متر مربع (تقریبا120، 160،200 و 240 کیلو گرم بر هکتار) بود. نتایج نشان داد که بیشترین مصرف سوخت با 91/14 لیتر بر هکتار به تیمار سانتریفوژ بعلاوه فاروئر و کمترین آن با 02/5 لیتر بر هکتار به تیمار خطی کار اختصاص داشت. روش کاشت خطی کار با 462/1 و روش کاشت پشته کاری سه ردیفه با 620/0 ساعت بر هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین زمان مورد نیاز را به خود اختصاص دادند. در همه روش های خطی کاری شامل خطی کار، خطی کار بعلاوه فاروئر، پشته کاری سه ردیفه و پشته کاری چهار ردیفه نسبت به روش های کاشت پاششی سانتریفوژ و سانتریفوژ بعلاوه فاروئر زمان مورد نیاز به طور معنی داری کاهش و ظرفیت مزرعه ای افزایش یافته بود. روش کاشت سانتریفوژ بعلاوه فاروئر با 684/0 هکتار بر ساعت دارای کمترین ظرفیت مزرعه ای و روش های کاشت پشته کاری سه ردیفه و پشته کاری چهار ردیفه با متوسط 67/1 هکتار بر ساعت دارای بیشترین ظرفیت مزرعه ای بودند. بیشترین شاخص یکنواختی (21/87 درصد) به تیمار پشته کاری چهار ردیفه و کمترین آن (73/54 درصد) به تیمار سانتریفوژ اختصاص داشت. استفاده از روش های خطی کار، پشته کاری سه ردیفه و پشته کاری چهار ردیفه به جای روش سانتریفوژ به ترتیب باعث 41، 29 و 29 درصد کاهش در هزینه ها شده است. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اختلاف بین روش های کاشت از لحاظ عملکرد و اجزای عملکرد دانه گندم معنی دار نبود، ولی تاثیر مقدار بذر بر تعداد بوته بر واحد سطح، ضریب پنجه زنی و تعداد دانه در سنبله در سطح 5 درصد معنی دار بود. به طور کلی، برای کشت گندم آبی در اراضی رسی-سیلتی خوزستان، به ترتیب اولویت، استفاده از یکی از روش های کاشت پشته کاری سه ردیفه، پشته کاری چهار ردیفه و خطی کار و همچنین مقدار بذر 160-120 کیلوگرم بر هکتار پیشنهاد می شود.
  • ایرج الله دادی، حسین اورکی، فتانه پرهیزکار خاجانی صفحه 58
    به منظور ارزیابی تاثیر تنش کمبود آب بر ویژگی های فیزیکی دانه ارقام آفتابگردان، آزمایشی روی چهار رقم آذرگل، آلستار، هایسان 33 و هایسان 25 در سه سطح آبیاری (پس از 50، 100 و 150 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A) اجرا گردید. نمونه گیری تصادفی در پایان فصل رشد و بر اساس 13 درصد رطوبت دانه انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد بیشترین طول، عرض و ضخامت دانه در رژیم آبیاری بعد از 50 میلیمتر تبخیر به دست آمد و تیمارهای مواجه با تنش کم آبی (آبیاری محدود بعد از 100 و 150 میلیمتر تبخیر) به ترتیب باعث کاهش 15 و 24 درصد طول، 18 و 35 درصد عرض و 17 و 30 درصد ضخامت دانه گردیدند. بنابراین عرض دانه در مقایسه با طول و ضخامت دانه حساسیت بیشتری به سطوح تنش کمبود آب داشت. در بین ارقام مورد مطالعه بیشترین طول، عرض و ضخامت دانه متعلق به رقم آلستار بود. همچنین در تمام سطوح آبیاری رقم آلستار دارای بیشترین وزن دانه بود که از این لحاظ در آبیاری نرمال (پس از 50 میلی متر تبخیر) با رقم هایسان 25 اختلاف معنی داری نداشت. بنابراین رقم زودرس آلستار در شرایط آبیاری نرمال و محدود از نظر وزن و ویژگی های فیزیکی دانه تحمل بیشتری به شرایط کم آبی داشته است.
  • مجید رسولی، صادق سیدلو صفحه 67
    سیر یکی از مهم ترین گونه های پیاز می باشد. سیر خشک شده از نظر اقتصادی دارای اهمیت زیادی است. در این تحقیق، لایه های نازک سیر در دماهای 50، 60 و 70 درجه سانتی گراد و ضخامت های 2، 3 و 4 میلی متر در خشک کن هوای داغ آزمایشگاهی با سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه خشک شدند. متوسط چروکیدگی ورقه های سیر، 8/69 درصد به دست آمد. منحنی های تغییرات چروکیدگی حجمی ورقه های سیر براساس داده-های بدست آمده از آزمایش، برازش شد. نتایج بررسی تغییرات درصد چروکیدگی طی خشک شدن در دماهای مختلف هوا و ضخامت ورقه ها نشان داد که اثر دمای هوای خشک کن و نیز ضخامت ورقه ها روی چروکیدگی محصول معنی دار نیست و چروکیدگی فقط تابعی از میزان رطوبت محصول می باشد. با بررسی 4 مدل تجربی مختلف و با محاسبه ضرایب همبستگی (2R)، ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) و مجموع مربعات خطا (SSE) بین داده های تجربی و نتایج پیش بینی شده توسط هر مدل، در محیط نرم افزار متلب، مناسبترین مدل توصیف کننده تغییرات چروکیدگی ورقه های نازک سیر انتخاب شد.
|
  • M. Khosravi, M. H. Abbaspour, Fard, M. H. Aghkhani Page 1
    The majority of existing tractors in Iran are not equipped with any tools to measure and display slip and ground speed. This is mainly due to the lack of national standards for measuring tools and instruments of tractors. In current research, an interchangeable system for two wheel drive tractors has been designed. Furthermore, it has been assessed after construction. To measure actual and theoretical ground speed, four rotary encoders for sensing the rotation of front and rear wheels have been utilized. Slip and ground speed were measured by means of software which has been developed in an ATmega16PU microprocessor. The measured slip and speed are digitally displayed on tractor dashboard. To evaluate the performance of the system, the measured values of ground speed and slip were compared with their calculated values obtained from conventional method. The Micro-controller has been programmed in such a way that the effect of front wheel sliding on slip is eliminated. In all evaluation conditions (in field and on asphalt), the maximum difference between system measurements for slip and speed and calculated slip and speed via conventional method was 2.4% and 0.2 km h-1, respectively. With slight alteration this system can be fitted on any kind of exiting two wheel drive tractors in the country.
    Keywords: Ground speed, Microcontroller, Rotary encoder, Slip
  • M. Younesi Alamouti, A. Sharifi Page 11
    Using the cropping operations program can significantly save fuel consumption and energy efficiency. Prediction of the accurate amount of fuel requirements for tillage operation of the soil is difficult. Changes in humidity, soil type and tillage depth directly affects on the amount of fuel consumption. Bulk density of agricultural soils depends on tillage methods, the value of organic matter, tillage depth and implements. Therefore, in this study, the effects of four types of tillage implements including moldboard plow, heavy duty disk, chisel plow and combinated tillage machine (minimum tillage), on the amount of power required and fuel consumption and some soil physical properties including bulk density, penetration resistance and organic carbon contents in a randomized complete block design was studied. The results showed that minimum tillage with combinated machine, increased the amount of organic matter, reduced fuel consumption and needed less power. The highest fuel consumption of 58.03 liters per hectare and the lowest 8.64 liters per hectare, related to the moldboard plow and heavy disk, respectively. Mean values of soil organic carbon related to the moldboard plow, combinate, chisel plow and heavy disk were 0.31, 0.64, 0.50 and 0.55 percent, respectively. Differences in mean values of the soil organic carbon due to tillage with heavy duty disk and combinate compare to moldboard plow were significant and both were belonging to two separated groups.
    Keywords: Power, Physical properties of soil, Minimum tillage, Fuel consumption, Organic matter
  • R. Tabatabaekoloor, A. Kolouri, S.J. Hashemi, R. Hadipour Page 19
    Apple fruits are subjected to different loading from harvesting to supermarket shelf. Bruising has been attracted many researchers as one of the most important damage criteria. In this research, the effects of some factors such as contact surface material, drop height and linear velocity of apples were investigated. Influence of these factors on bruising of “Golden Delicious” variety was analyzed by a Completely Randomized Design (CRD) with factorial test at three level of drop height (10, 20 and 30 cm), linear velocity (0.05, 0.1 and 0.15 ms-1) and four contact surface (wooden, steel, plastic and cardboard). Tests were conducted at three replications with 108 treatments. Analysis of variance results showed that the effects of drop height and contact surface material on bruising area at 1% level was significant while bruising volume only affected by contact surface material (meaningful difference at 1% level). Mean comparison test indicated that there significant difference between levels of drop height on the bruise area. Also, there was a meaningful difference between contact surface of cardboard with steel, wood and plastic. There was a significant difference between surface materials of steel and wooden with cardboard and plastic. Therefore, drop height and contact surface material must be considered in designing the apple processing systems.
    Keywords: Drop height, Contact surface material, Apple, Mechanical damage
  • M. Taki, Y. Ajabshirchi, R. Abdi, O. Akbarpour Page 28
    In this research energy efficiency for greenhouse cucumber production in Shahreza¬ township located in Esfahan province using data envelopment analysis (DEA) technique was studied. In this study, data were obtained from 25 randomize active vegetable greenhouses from 60 greenhouses in Shahreza township and villages environs. The results showed that the highest and lowest consumed energy were related to fuel and water inputs with 47% and 1.2% respectively. The results of data envelopment analysis showed in CCR and BCC models 24% and 36% of farmers were efficient and the others were inefficient. Mean technical efficiency, net technical efficiency and scale efficiency were calculated as 90.37, 95.09 94.6 respectively. Also technical efficiency of inefficiency units in CCR model was 87% that shows13% of total energy input could be saved with upgrade efficiency in these units. In this research, total saved and unsaved energy related to fuel consumption.
    Keywords: Data envelopment analysis, ¬ Energy efficiency, Greenhouse cucumber
  • D. Momeni, M. H. Rahmati Page 38
    Temperature and humidity are two important parameters affecting the quality and quantity of greenhouse products so two double greenhouses were manufactured in 3.5, 40 and 11 m in height, length and width respectively in agricultural research center of jiroft and kahnooj to study these effects. Both of greenhouses are similar in materials, final height, gutter height, covering and field operation but in one of them one heating system, two ventilation fans and one wooden pad were assembled and temperature and humidity besides yield were registered in both of them. The results showed that temperature changing trend inside and outside of the unheated greenhouse were in same phase and this isnt suitable in cold night so the greenhouse with heating system had more yield and picking cucumber fruit numbers than another. Therefore it is necessary to be heated by artificial systems. Because of rapid relative humidity changing in outside of greenhouse in the end of the season, the efficiency of fan and pads cooling system is so low then using of evaporating cooling systems such as fans and pad wasnt proposed and recommend to optimize the temperature by ventilation and shading the greenhouse and in hot days production will be cut.
    Keywords: Greenhouse, Heating system, Cooling systems, Cucumber, Yield
  • J. Habibi Asl, E. Dehghan Page 46
    This study was conducted during two years (2007-2009) in Shawoor Agricultural Research Station on a silty-clay soil. Experiment conducted in split plots in a Randomized Complete Blocks Design in three replications. Main plots were planting methods including centrifugal broadcaster (P1), centrifugal broadcaster + furrower (P2), seed drill (P3), seed drill + furrower (P4), three lines bed drilling (P5) and four lines bed drilling (P6). Subplots were included seed rates of 120, 160, 200 and 240 kg.ha-1. The results showed that P2 method with 14.91 litter.ha-1 and P3 method with 5.02 litter.ha-1 had the highest and lowest fuel consumption respectively. P3 method with 1.462 h.ha-1 and P5 method with 0.620 h.ha-1 required maximum and minimum total operation time respectively. P2 method with 0.684 ha.h-1 had minimum field capacity. Field capacity of P5 and P6 with averagely 1.67 ha.h-1 was maximum. Field capacity of all drilling methods (P3, P4, P5 and P6) was significantly more than that of broadcasting methods (P1 and P2). The highest seed spacing uniformity (87.2%) was belonged to P6 method and the lowest value (54.7%) was for P1 method. By using drilling methods of P3 and P5 (or P6) instead of P1 method total cost was reduced 41% and 29% respectively. The results of variance analysis of data showed that the difference between planting methods in case of wheat grain yield and yield components was not significant. However, the seed rate had significant effect on some yield components. Suggestion for cropping of wheat Chamran variety in silty-clay soil in Khuzestan province, used P5, P6 and P3 methods are recommended respectively with seed rate of 120 - 160 kg.ha-1.
    Keywords: Bed drilling, Seed broadcasting, Seed drilling, Seed rate, Wheat
  • I. Alahdadi, H. Oraki, F. Parhizkar Khajani Page 58
    In order to investigate the water deficit impact on physical characteristics of seed in four sunflower hybrids (Azargol, Allstar, Hysun 33 and Hysun25), under three irrigation regimes (irrigation after 50, 100 and 150 mm cumulative evaporation from class A evaporation pan, respectively) and experiment was conducted. Sampling was done at the end of growing period (season) when the moisture content of the seed was reached to 13%. The results showed that the maximum length, width and seed thickness were obtained from irrigation after 50 mm cumulative evaporation from pan, while irrigations after 100 and 150 mm evaporation caused to decrease the length by 15% and 24%, width by 18% and 35% and seed diameter by 17% and 30%, respectively. Also, the seed width in comparison with length and seed thickness had the most susceptive to water deficit stress levels. The maximum length, width and seed thickness were seen in Allstar variety. Also, Allstar had the highest seed weight for all levels of irrigation. There was no significant difference between Allstar and Hysun 25 in 50mm evaporation. Therefore, the Allstar hybrid had most tolerance to water deficit stress condition under all levels of irrigation in aspect of seed weight and physical properties of seed.
    Keywords: Sunflower, Seed hull, Water deficit stress, Seed kernel, Physical characteristics
  • M. Rasouli, S. Seiiedlou Page 67
    Garlic (Allium sativumL.) is one of the most important Allium spice. From an economic point of view, the dried garlic slices are valuable products. In this research, garlic slices as a thin layer were dried in a laboratory scale hot-air dryer, under air flow of 1.5 m/s, air temperatures of 50, 60 and 70˚C and slice thicknesses of 2, 3 and 4 mm. The mean values of shrinkage of garlic slices obtained 69.8%. In addition, the effects of the drying variables on the shrinkage of dried garlic were evaluated. The ANOVA results indicated that the air temperature and slice thickness had no significant effect on final shrinkage of dried garlic slices. In order to derive and select the appropriate shrinkage model, four mathematical models were fitted to the experimental data. According to the statistical criteria (R2, SSE & RMSE) the best model was found to describe the shrinkage behavior of garlic slice.
    Keywords: Garlic drying, Mathematical¬ modeling, Shrinkage